حسابداری مدرن
در چشم انداز مالی و کسب و کار امروز ، اهمیت فناوری در حسابداری غیر قابل انکار است . همانطور که حوزه حسابداری با تقاضاهای پویای بازار و مقررات در حال تحول سازگار می شود ، فناوری به عنوان یک ستون اساسی برای ماندن در پیش رو ظاهر می شود.( حسابداری مدرن )
این تحول بوسیله مجموعهای از ابزارها ، نرمافزار ها و سیستم های نوآورانه ، با بهرهگیری از فناوری های پیشرفته مانند هوش مصنوعی ، محاسبات ابری ، یادگیری ماشین ، بلاک چین ، پردازش زبان طبیعی و اتوماسیون حسابداری تقویت می گردد .
در این مقاله ، به تأثیر تحول آفرین فناوری در حسابداری مدرن می پردازیم و چگونگی کمک فناوری به کسب و کارها برای بهینه سازی فرآیندهای مالی ، اطمینان از انطباق را باهم بررسی می کنیم :
حسابداری مدرن چیست؟
حسابداری مدرن شامل یک تحول کلی در مدیریت فرآیندهای حسابداری از زمان جمع آوری داده ها تا پردازش و تأیید داده ها و در عین حال پایبندی به اصول و مفاهیم اصلی حسابداری است . این امر مستلزم پیشرفت فراتر از سیستم ها و روش های حسابداری سنتی می باشد که با استفاده از فناوری و نرم افزار برای خودکارسازی وظایف ، در نتیجه کاهش وابستگی به اجرای دستی فعالیت های تکراری حسابداری استفاده می شود .
حسابداری مدرن فناوری پیشرفته ، نرم افزار یکپارچه و قابلیت های دیجیتالی را برای ساده سازی فرآیندهای مالی ، ارتقای تصمیم گیری و ارائه دیدگاه به صورت لحظه ای ( گزارش های لحظه ای ) در مورد عملکرد مالی سازمان یکپارچه می سازد و تاکید به خصوص آن در اتوماسیون ، دیجیتالی شدن و رویکردهای داده محور برای افزایش کارایی و دقت در عملیات مالی سازمان می باشد .
فناوری حسابداری چیست؟
فناوری حسابداری طیف گسترده ای از ابزارها ، نرم افزارها و سیستم ها را در بر می گیرد که نقش مهمی در حسابداری ایفا می کنند . این راه حل های نوآورانه از فناوری های پیشرفته ای مانند هوش مصنوعی ، محاسبات ابری ، یادگیری ماشینی ، بلاک چین و اتوماسیون حسابداری بهره می برند .
تأثیر عمیق فناوری حسابداری در ظرفیت آن برای انتقال فرآیندهای دستی سنتی و مبتنی بر کاغذ به جریان های کار حسابداری ساده و قابل دسترس از طریق نرمافزار مبتنی بر ابر مشهود است . این تغییر تکاملی دیجیتالی کردن کارهایی که قبلاً کار فشرده بودند ، مانند : شیوه های حسابداری ، کاهش بازه های زمانی از هفته ها به دقیقه ها را ممکن می سازد .
فناوری حسابداری به عنوان یک کاتالیزور در حسابداری سازمان عمل می کند و باعث افزایش کارایی ، افزایش دقت و صرفه جویی در زمان برای تیم های حسابداری در سراسر سازمان می گردد .
7 تکنولوژی کلیدی حسابداری که فرآیندهای حسابداری را متحول می سازند :
فنآوری حسابداری شامل طیف متنوعی از ابزارها و نرم افزارها می باشد که کارایی تیم های حسابداری را افزایش می دهد و آن ها را قادر می سازد تا روی وظایف با ارزش تجاری بالاتر تمرکز کنند . در ادامه برخی از مواردی که فناوری می تواند کمک حسابداری بیاید را باهم بررسی می کنیم :
اتوماسیون و هوش مصنوعی
تأثیر تصاعدی هوش مصنوعی در صنایع مختلف به خوبی شناخته شده است و در حوزه حسابداری نیز ، هوش مصنوعی با خودکارسازی و بهینه سازی فرآیندهای متعدد ، چشم انداز حسابداری را متحول ساخته است . وظایفی که زمانی تکراری ، فشرده و طاقت فرسا و وقت گیر بودند ، مانند حسابرسی ، مشخص کردن مالیات ، حقوق و دستمزد و بانکدار ی، اکنون به طور موثر از طریق هوش مصنوعی و اتوماسیون به راحتی انجام پذیر شده اند .
با نرم افزار حسابداری هوشمند مجهز به هوش مصنوعی ، سازمان ها می توانند به طور یکپارچه وظایفی مانند ورود داده ها و تولید گزارش و … را خودکار کنند . مکانیسم های کلیدی که از طریق آن هوش مصنوعی فرآیندهای حسابداری را تغییر می دهد شامل رسیدگی به وظایف معمول ، به حداقل رساندن خطاهای انسانی و افزایش دقت تراکنش ها و ثبت و ارسال صورت حساب های مالی می باشد .
فراتر از اتوماسیون وظایف حسابداری ، هوش مصنوعی فرآیندهای پیچیده ای مانند حسابرسی را ساده می کند ، که در حسابداری سنتی به علت مجموعه داده های بزرگ و محدودیت های زمانی به خوبی و درستی انجام نمی شوند . هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل دقیق مجموعه داده های گسترده را در زمان کوتاه تری امکان پذیر می کند و خطرات نادیده گرفته شده در حسابرسی سنتی را آشکار می کند .
پیشرفت ها در قابلیت های هوش مصنوعی به کشف تقلب ، ارزیابی ریسک ، تجزیه و تحلیل داده ها و تشخیص الگو گسترش می یابد . برخی سازمان ها چت بات های مبتنی بر هوش مصنوعی را برای پاسخ های فوری به مسائل مالی و حسابداری به کار می گیرند .
مزیت اصلی ادغام برنامه های کاربردی هوش مصنوعی در حسابداری در ایجاد یک سیستم خودآموز مستمر نهفته است . همانطور که هوش مصنوعی به طور پیچیده با وظایف حسابداری یکپارچه می شود و به طور مداوم از طریق یادگیری ماشین خود را کامل می کند ، فرآیندهای حسابداری تکراری را با دقت بیشتر خودکار می سازد که به دنبال آن ، این امر فرآیندهای حسابداری را در طول زمان افزایش می دهد و به افزایش کارایی سازمان و دقت در حسابداری کمک می کند .
یکی از مهم ترین تأثیرات فناوری بر رویه های حسابداری ، اتوماسیون وظایف معمول بوده است . کارهایی مانند ورود داده ها ، حسابداری و تطبیق های اسناد و مدارک مالی اکنون می توانند خودکار شوند و زمان حسابداران را برای تمرکز روی کارهای پیچیده تر مانند تجزیه و تحلیل مالی و برنامه ریزی استراتژیک برای رسیدن به اهداف پیش روی سازمان آزاد می کند . سیستم های خودکار همچنین می توانند خطر خطای انسانی را کاهش دهند و در نتیجه منجر به گزارشگری مالی دقیق تر شوند .
یادگیری ماشین :
یادگیری ماشین (ML) با استفاده از الگوریتم ها برای ایجاد مدل هایی که قادر به پردازش خودکار مجموعه داده های گسترده هستند ، نقشی اساسی در حسابداری مدرن ایفا می کند . این مدل ها در تشخیص الگوهای وظایف حسابداری مانند صورت حساب ها یا تراکنش ها ، شناسایی سریع انحراف ها برای گزارش دهی دقیق تر و صرفه جویی در وقت حسابداران در طول حسابرسی مزیت بزرگی به شمار می روند .
یادگیری ماشین در حسابداری ، مدیریت مجموعه داده های وسیع را متحول می کند که در روش حسابداری سنتی تجزیه و تحلیل آن توسط نیروی انسانی کار دشواری خواهند بود . این مدل ها به سرعت میلیون ها تراکنش مالی را در زمان واقعی پردازش می کنند و کارایی حسابداری را به شدت افزایش می دهند .
علاوه بر این ، یادگیری ماشین به طور مستمر مدل های مالی را قادر می سازد تا عملکرد را در طول زمان انطباق داده و بهبود بخشند و به طور اساسی به کشف تقلب در صورت حساب های مالی کمک می کند . با تسهیل و بهینه سازی حسابرسی ، مدل های پیشرفته یادگیری ماشین به طور قابل توجهی به دقت و پیشگیری از تقلب در حسابداری مدرن کمک می کند .
حسابداری مبتنی بر رایانش ابری :
رایانش ابری ، سنگ بنای انقلابی در فناوری حسابداری است که دسترسی فوری به داده ها و منابع محاسباتی را ارائه می دهد . در حسابداری مدرن ، تغییر به سیستم های مبتنی بر ابر شامل ذخیره داده ها در یک مکان متمرکز قابل دسترسی از طریق اینترنت می باشد . این روند به دلیل مزایای متعددی که دارد ، از جمله دسترسی انعطاف پذیر ، همکاری به صورت همزمان تیم حسابداری ، مقیاس پذیری و هزینه مناسب ، در بین تیم های حسابداری شتاب بیشتری می گیرد .
برخلاف روش های سنتی که برای ذخیره اطلاعات بر روی دستگاه های فردی تکیه می کنند ، حسابداری مبتنی بر فضای ابری اطلاعات را متمرکز می سازد و یکپارچه سازی در بین برنامه ها و منابع داده را تسهیل می سازد . این ذخیره سازی متمرکز کار گروهی را تیم حسابداری به صورت همزمان را میسر می سازد و محدودیت های ذخیره اطلاعات بر روی یک دستگاه را حذف می کند . به روز رسانی مداوم و لحظه ای ، مشتریان و حسابداران را قادر می سازد تا تصمیمات آگاهانه بگیرند . در همین حین اتوماسیون گردش کار باعث صرفه جویی در زمان و افزایش دسترسی و امنیت می گردد .
تأثیر فناوری رایانش ابری به تبدیل ردیابی مالی دستی به سیستم های رایانه ای نیز گسترش می یابد . صفحات گسترده ( مانند اکسل و … ) با سیستم های کامپیوتری پویا جایگزین می شوند که به سرعت تراکنش ها را به گزارش های مالی دقیق تبدیل می کنند و به طور قابل توجهی عملکرد سازمان را بهبود می بخشند . گزارش مالی لحظه ای امکان پذیر می شود و به کسب و کارها این امکان را می دهد تا تصمیمات خود را بر اساس آخرین اطلاعات مالی در استراتژی های خود لحاظ کنند .
با پیشرفت محاسبات ابری ، ادغام فناوری هایی مانند هوش مصنوعی ، یادگیری ماشین ، بلاک چین و اینترنت اشیا ، حسابداری را بیشتر به سمت آینده مبتنی بر رایانش ابری سوق می دهد که این تکامل مداوم نویدبخش افزایش کارایی ، دقت و نوآوری در چشم انداز حسابداری می باشد .
اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) :
اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) یک فناوری گسترده برای خودکارسازی وظایف مبتنی بر قوانین سازمان و حذف دستی داده ها در شرکت ها می باشد . این راه حل مبتنی بر نرم افزار ، اجرای یکپارچه فرآیندهای حسابداری معمول را بدون نیاز به مداخله انسانی امکان پذیر می کند . به عنوان مثال ، حسابداران از اتوماسیون فرآیند رباتیک برای پردازش خودکار فاکتورها ، شناسایی اختلافات در سوابق مالی و رسیدگی به سؤالات فروشنده استفاده می کنند . با استفاده از اتوماسیون فرآیند رباتیک ، به طور قابل توجهی زمان صرف شده برای کارهای تکراری را کاهش می یابد و خطرات خطاهای انسانی نیز کاهش می یابد .
با این حال ، قابلیتهای اتوماسیون فرآیند رباتیک ، فراتر از اتوماسیون اولیه می باشد و می تواند وظایفی مانند انطاق در حسابرسی را از منابع مختلف را انجام دهد . اتوماسیون فرآیند رباتیک با تکیه بر داده های ساختار یافته مالی و قوانین از پیش تعریف شده ، زمان پردازش را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و به حسابداران و کارشناسان مالی اجازه می دهد تا بر کارهای ارزش افزوده بیشتری مانند تجزیه و تحلیل دقیق داده ها و تهیه گزارش متمرکز گردند .
علاوه بر این ، اتوماسیون فرآیند رباتیک با رعایت دقیق قوانین سازمان و بازه فعالیت های از پیش تعریف شده ، دقت و انطباق را در حسابداری و حسابرسی افزایش می دهد و از سازگاری و انطباق قانونی در داده های مالی اطمینان می دهد . با تسریع در انجام وظایف حسابداری با هزینه کمتر ، افزایش کارایی و بهره وری بهینه سازمان را تضمین می کند و در نتیجه باعث صرفه جویی در هزینه و بهبود عملکرد کلی سازمان نیز می گردد .
اطلاعات بزرگ :
در چشم انداز کسب و کار مدرن ، داده ها نقشی محوری ایفا می کنند و شرکت ها را ترغیب می کنند تا به طور فزاینده ای از فناوری کلان داده برای جمع آوری ، تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری استراتژیک داده های جامع سازمان استفاده کنند. اصطلاح “داده های بزرگ (Big Data (” به حجم وسیعی از داده های جمع آوری شده توسط سازمان ها از منابع مختلف اشاره دارد . برای باقی ماندن در عرصه رقابت دنیای بیزینس مدرن ، شرکت ها باید راه هایی را ابداع کنند که تیم های حسابداری آنها بتوانند داده ها را به راحتی و در محل مطمئن ذخیره کنند ، دیدگاه های ارزشمندی را از آن ها استخراج کنند و آن ها را به دانش عملی برای پیشبرد اهداف سازمان تبدیل کنند .
در حالی که متخصصان حسابداری به طور سنتی داده ها را در صفحات گسترده تجزیه و تحلیل می کنند ، حسابداری مدرن نیاز به استفاده از ابزارهای فناوری کلان داده برای تجزیه و تحلیل مقادیر گسترده ای از اطلاعات بدون ساختار دارد . ادغام کلان داده ها ، تجزیه و تحلیل و هوش تجاری همچنان نقش مهمی در نحوه پردازش و استفاده از اطلاعات مالی در فرآیندهای حسابداری خواهد داشت .
در حسابداری ، تجزیه و تحلیل داده های بزرگ ؛ تجزیه و تحلیل تراکنش ها ، تشخیص ناهنجاری های مالی و تقویت درک عمیق تر نسبت به مشتریان ، کارمندان و فروشندگان را ممکن می سازد . با بررسی مجموعه داده های عظیم ، حسابداران می توانند پیامدهای مالی آینده را پیش بینی کنند و برنامه ریزی فوری و مدل های تجاری فعال را امکان پذیر سازند . تجزیه و تحلیل کلان داده ها نه تنها روندهای آینده را شناسایی می کند ، بلکه به سازمان ها این قابلیت را می دهد که دیدگاه ها و توصیه های ارزشمندی را برای به کار گیری در استراتژی های خود در جهت رشد سازمان به دست آورند.
تجزیه و تحلیل داده ها و هوش تجاری :
ابزارهای تجزیه و تحلیل داده ها ، تیم های حسابداری را برای تفسیر داده های مالی توانمند می کند و دیدگاه های ارزشمندی را برای پیش بینی و تصمیم گیری های استراتژیک ارائه می دهد . این ابزارها ، شامل نرم افزارها و تکنیک های آماری ، شناسایی الگو ها در مجموعه داده های پیچیده را از طریق تجزیه و تحلیل امکان پذیر می کنند . متخصصان مالی ، از جمله حسابداران می توانند از این ابزارها برای استخراج دیدگاه های مالی با ارزش ، توسعه استراتژی های تجاری جدید و تسهیل تصمیم گیری های مبتنی بر داده های مالی استفاده کنند .
کاربرد ابزارهای تحلیلی در فرآیندهای حسابداری متنوع است . تجزیه و تحلیل به ارزیابی ریسک های مالی سازمان کمک می کند و به حسابداران اجازه می دهد تا نتایجی تاثیر گذار در تصمیمات تجاری را پیش بینی کنند و ریسک ها را به طور موثر کاهش دهند . پیش بینی یکی دیگر از جنبه های کلیدی است که تیم های حسابداری می توانند روندهای مالی آینده را پیش بینی کنند و توصیه هایی برای ارتقای عملکرد سازمانی ارائه دهند .
علاوه بر این ، تجزیه و تحلیل داده ها ؛ شناسایی ناکارآمدی های عملیاتی و ریسک های مدیریتی را امکان پذیر می سازد . متخصصان حسابداری از تجزیه و تحلیل برای کشف دیدگاه ها و الگوهای معنی دار استفاده می کنند و از ابزارهای پیشرفته برای استخراج اطلاعات ارزشمند از مجموعه داده های بزرگ، شناسایی ناهنجاری ها و اتخاذ تصمیم های تجاری با اطلاعات صحیح و مبتنی بر داده ها استفاده می کنند .
همچنین تیم های حسابداری می توانند با استفاده از داده های مالی قبلی سازمان ، را برای ایجاد پیش بینی تجزیه و تحلیل کنند و تصمیم گیری آگاهانه را در طول انتخاب های تجاری حیاتی تسهیل ببخشند .
به طور کلی ، ادغام ابزارهای مدرن تجزیه و تحلیل داده ها با فرآیندهای حسابداری ، توانایی حسابداران را در تفسیر و استفاده از داده های مالی به نفع کسب و کارها افزایش می دهد .
توصیه می شود در صورتی که به دنبال اتوماسیون و خودکارسازی حسابداری سازمان خود می باشید از مقاله ” حسابداری خودکار ” از طریق کلیک بر روی ( اینجا ) بازدید بفرمایید .
در شرکت افرا سیستم میهن کارشناسان مالی و برنامه نویسی سازمان ، با بررسی اکثر برنامه های داخلی و خارجی مدیریت مالی و حسابداری ، بهترین برنامه حسابداری را برای مدیران کسب و کار طراحی و توسعه داده اند . رابط کاربری برنامه حسابداری افرا به نحوی طراحی و توسعه داده شده است تا عزیزانی که تا به امروز تجربه و تخصصی در برنامه های مالی و حسابداری نداشته اند نیز بتوانند به راحتی از طریق فیلم های آموزشی قرار گرفته شده بر روی سایت آپارات ( ورود به کانال آپارات افرا سیستم میهن ) و سایت مجموعه افرا سیستم میهن ، مدیریت مالی کسب و کار خود را به بهترین روش انجام دهند .
در صورتی که هرگونه چالشی از انتخاب برنامه حسابداری متناسب با کسب و کار خود یا نحوه کار با برنامه داشته باشید . کارشناسان افرا به صورت رایگان گام به گام در کنار شما خواهند بود ؛ برای تماس و مشاوره رایگان با کارشناسان افرا سیستم میهن می توانید ( اینجا ) را کلیک کنید .
نکته : در اتخاب برنامه حسابداری متناسب کسب و کار خود به سراغ برنامه هایی بروید که قبل از خرید به شما ورژن تستی را ارائه دهند تا از امکانات برنامه و بهینه بودن رابط کاربری را اطمینان حاص کنید .
در شرکت افرا سیستم میهن مفتخریم تا قبل از اقدام به خرید شما عزیزان برای تهیه برنامه حسابداری ” نسخه رایگان و بدون محدودیت ” برنامه حسابداری افرا را به صورت تست در اختیار شما قرار دهیم .
برای دریافت این نسخه می توانید ( اینجا ) را کلیک بفرمایید .